Jadłospis

W oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) w sprawie przekazywania informacji na temat żywności podajemy do wiadomości alergeny zawarte w posiłkach.

JADŁOSPIS

Poniedziałek 19.02.
zupa mleczna z kaszą kukurydzianą,pieczywo mieszane,masło,miód,żurawina(1,7,)
Zupa pieczarkowa z makaronem
Ziemniaki,jajko sadzone,sałata lodowa z jogurtem naturalnym,kompot,banan (1,9,3,7)
Podwieczorek:budyń waniliowy(wyrób własny), chrupki kukurydziane (7,1,3)

Wtorek 20.02.
pieczywo mieszane, pasta serowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kawa zbożowa(1,7,)
Kapuśniak z ziemniakami
Pulpety w sosie, kasza gryczana, sałatka z ogórka kiszonego z cebulką, kompot,jabłko (1,7,9,3)
Podwieczorek:bułka grahamka z szynką,pomidor,herbata (1,7,12)

Środa 21.02.
pieczywo mieszane, masło,pasztet,papryka,kakao(1,7,12)
zupa fasolowa z ziemniakami
Łazanki z kapustą i mięsem,herbata,mandarynka (1,9,3,)
Podwieczorek:szarlotka (wyrób własny), mleko (1,7,3)

Czwartek 22.02.
Pieczywo mieszane,masło,kiełbasa krakowska,kawa zbożowa, jabłko (1,7,12)
Zupa jarzynowa z makaronem
Ziemniaki, kotlet drobiowy,surówka z białej kapusty,kompot, gruszka (1,9,7,3)
Podwieczorek:ryż z polewą truskawkową (7)

Piątek 23.02.
Pieczywo mieszane, sałatka z tuńczyka z makaronem, papryką,herbata miętowa,pestki z dyni (1,7,4)
Zupa pomidorowa z ryżem
Pierogi ruskie, kefir, jabłko
(1,9,7,3,)
Podwieczorek: zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułka z toffi(1,3,7)





Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki






Przedszkolowo.pl logo