Jadłospis

W oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) w sprawie przekazywania informacji na temat żywności podajemy do wiadomości alergeny zawarte w posiłkach.

JADŁOSPIS


Poniedziałek 22.10.
pieczywo mieszane, masło,szynka,pomidor,kawa zbożowa(1,7,12)
Zupa kalafiorowa z ziemniakami
Kasza gryczana,pulpety w sosie,sałata lodowa z jogurtem naturalnym,kompot,banan(1,9,7)
Podwieczorek:zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi,chałka z masłem(1,7)

Wtorek 23.10.
pieczywo mieszane,pasta awanturka,,kakao(1,7,)
Zupa owocowa z ryżem
Schab pieczony, ziemniaki, mizeria,kompot,winogrona(7,)
Podwieczorek: budyń waniliowy (wyrób własny),chrupki kukurydziane(1,7,3)

Środa 24.10.
Pieczywo mieszane,parówka,ketchup,kawa zbożowa,jabłko (1,7,12)
Barszcz ukraiński
Naleśniki z dżemem i serem,kompot,gruszka(1,7,9,3)
Podwieczorek:bułka owsiana z masłem i serem wędzonym,herbata,pestki z dyni (1,7)

Czwartek 25.10.
Zupa mleczna z zacierkami,pieczywo mieszane,masło,dżem,banan (1,7,3)
Rosół z makaronem
Ziemniaki,kotlet drobiowy z żółtym serem,surówka z kapusty pekińskiej,winogrono(1,9,7,3)
Podwieczorek:mus truskawkowy z jogurtem naturalnym, wafle ryżowe(7,1,)

Piątek 26.10.
Pieczywo mieszane,masło, filet z makreli w pomidorze, herbata miętowa,orzech włoski(1,7,4,8)
Zupa pomidorowa z ryżem
Pierogi leniwe z masełkiem, kefir, jabłko(1,7,3,)
Podwieczorek: precel, mleko, pestki słonecznika(1,7)





Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki






Przedszkolowo.pl logo